×
Meniu

Munca olimpicilor, răsplătită de Consiliul Raional

116 elevi şi 49  profesori din 13 instituții de învățământ din raionul Soroca au fost felicitaţi şi recompensaţi de către conducerea raionului pentru performanțele înregistrate la concursuri și olimpiade școlare organizate la nivel raional, național și internațional.

În deschiderea festivității  președintele Raionului, D-l Ghenadie Muntean  s-a adresat elevilor, profesorilor și părinților prezenți în sală:

„Consiliul Raional Soroca întotdeauna a susținut performanța în toate domeniile, în educație în mod prioritar. Investițiile în copii sunt cele mai bune, de faptul cum îi învățăm azi la școală, depinde viitorul țării. La ședința CR am luat o decizie, susținută de toți consilierii, să încurajăm elevii din mediul rural, cu rezultate la olimpiada raională. Astfel noi am extins prevederile Regulamentului și azi menționăm suplimentar încă 18 elevi. Un cuvânt de apreciere adresez și cadrelor didactice, munca D-voastră o avem azi materializată în acești copii”.

Pe instituții de învățământ  în competiţie conduc LT ”C. Stere” cu 61 elevi premiați și 29 cadre didactice, LT ”P. Rareș” cu 18 elevi premianți și 9 profesori, LT ”A. Pușkin” cu 10  elevi și 7 profesori.

La festivitate au fost prezenți de asemenea și D-l Nicuță Vladimir, vicepreședintele raionului, consilieri raionali, părinți.

În final președintele Consiliului Raional al Elevilor , Valeria Mâțu, a exprimat mulţumiri şi recunoştinţă domnului Președinte, consilierilor raional  pentru sărbătoarea organizată și a venit cu propunerea de creare a unui Centru de excelență pentru lotul olimpic al raionului.