×
Meniu

Concurs ,, Oamenii Independenței”

Cu emoții și profunde trăiri sufletești grupul de lucru a evoluat cele 14 filmulețe prezentate în cadrul concursului ”OAMENII INDEPENDENȚEI”, organizat de Direcția Învățământ Soroca în parteneriat cu Consiliul Raional Soroca al Federației Sindicale a Educației și Științei, ziarele ”Observatorul de Nord” și Ziarul Nostru, Centru de Resurse pentru Tineret ”Dacia”, Incubatorul de Afaceri Soroca, Uniunea Naţională a Veteranilor Războiului pentru Independenţă.  Dupa discuții constructive comisia a decis să ofere :

Locul I și premiul bănesc de 1500 lei grupului de elevi de la gimnaziul ”A. Lupașcu”, Volovița pentru filmul ”Omul Independenței – Alexandru Lupașcu”.

Locul II și premiul bănesc de 1000 lei elevei Galben Caliopia, LT ”C. Stere” pentru filmul ”Omul Independenței – Mihail Sîrbu”

Locul III și premiul bănesc de 500 lei grupului de elevi de la gimnaziul ”A. Porcescu”, Căinarii Vechi pentru filmul ”Omul Independenței – Nicolae Vasilian”

S-au mai oferit 2 premii speciale de la Consiliul Raional Soroca al Federațației Sindicale a Educației și Științei:

Premuiul special și suma de 1000 lei elevei Muntean Ecaterina, gimnaziul ”D. Matcovschi” pentru filmul ”Omul Independenței – Iurii Levandovschii”

Premiul special și suma de 1000 lei elevei Cojocari Victoria, LT Visoca pentru filmul ”Omul Independenței – Nicolae Ciuntu”

Premiul special și suma de 500 lei a fost oferită de Ziarul Nostru elevei Cujbă Ruxanda, gimnaziul ”Eva Gudumac” pentru filmul ”Omul Independenței – Victor Păunescu”

Premiul special și suma de 500 lei a fost oferită de ziarul Observatorul de Nord elevului Ciubotaru Alexei, gimnaziul Holoșnița pentru filmul ”Omul Independenței  – Nicolae Robu”

Direcția Învățământ recomandă utilizarea filmulețelor realizate de elevi în cadrul concursului ”Oamenii Independenței” în organizarea I ore a anului școlar 2021-2022 Lecția Independenței.